Linkovi

Pens: Podrška Srbiji, produbljenje partnerstva


Potpredsednik SAD Majk Pens, koji se u Beloj kući sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio je američku podršku naporima Srbije da se pridruži Evropskoj uniji, saopšteno je iz njegove kancelarije.

"Dvojica lidera složila su se da su bilateralni odnosu dveju zemalja važni i izrazili želju da prodube partnerstvo između SAD i Srbije", navodi se u pisanom saopštenju posle prve poseta predsednika Vučića Beloj kući od preuzimanja položaja, ali i dolaska nove američke administracije na vlast.

Potpredsednik Pens takođe je podržao potrebu za postojanim reformama u Srbiji i dalji napredak u normalizaciji odnosa sa Kosovom, a dvojica lidera razgovarala su i o predstojećem odlasku potpredsednika Pensa u Podgoricu, gde će učestvovati na Samitu Jadranske povelje zajedno sa ostalim liderima iz regiona Zapadnog Balkana.

"Potpredsednik Pens takođe je najavio da će SAD priložiti dodatnih 10 miliona dolara Regionalnom stambenom programu, međunarodno finansiranoj zajedničkoj inicijativi Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore , koja obezbeđuje smeštaj raseljnima tokom konflikta u bivšoj Jugoslaviji 1990-ih", zaključuje se u saopštenju potpredsednika SAD Majka Pensa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG