Linkovi

Pelosi: Tramp nije vredan pokretanja procesa opoziva


Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi
Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi

Predsedavajuća predstavničkog doma Nensi Pelosi rekla je da predsednik Donald Tramp "jednostavno nije vredan" pokretanja procesa opoziva.

Pelosi je u intervjuu za dnevnik Vašington post istakla da Tramp, etički i intelektualno, nije podoban da obavlja funkciju predsednika.

Međutim, na pitanje da prokomentariše zahteve da se pokrene proces Trampovog opoziva u svetlu brojnih istraga u Kongresu, Pelosi je odgovorila da bi to imalo negativne posledice po zemlju.

"Opoziv je pitanje koje toliko deli ovu zemlju, da smatram da ne bi trebalo da idemo tim putem osim ako ne postoji nešto što bi nas na to primoralo i što je dvostranačko", navela je Pelosi.

Demokratska liderka je potvrdno odgovorila na pitanje da li su aktuelne političke podele najdublje koje je ikada iskusila u Vašingtonu, a za situaciju je okrivila Trampa i njegove republikanske "pomagače" u Kongresu.

Pelosi je dodala da je usredsređena na izbore 2020 godine, preuzimanje kontrole nad Senatom, zadržavanje većine u Predstavničkom domu i izbor demokrate u Belu kuću.

Naglasila je da je od ta tri cilja, naročito važno da demokratski kandidat porazi Trampa koji, kako je ocenila, ne poštuje principe i ustav zemlje, kao ni obaveze u NATO-u i Pariskom klimatskom sporazumu.

XS
SM
MD
LG