Linkovi

Oland: Uništićemo armiju fanatika


Francuski predsednik Fransoa Oland tokom komemoracije žrtvama napada u Parizu
Francuski predsednik Fransoa Oland tokom komemoracije žrtvama napada u Parizu

Francuski predsednik Fransoa Oland poručio je da će da uništi „armiju fanatika“ odgovornu za terorističke napade u Parizu, gde je danas održana komemoracija za žrtve.

Komemoracija, održana ispred Palate invalida, počela je čitanjem imena 130 ljudi ubijenih u napadima, za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

“Danas cela nacija oplakuje žrtve: 130 imena, 130 oduzetih života, 130 otetih sudbina, 130 osmeha koji više nikada nećemo videti, 130 glasova koji više nikada neće progovoriti”, poručio je Oland.

Ceremoniji su takođe prisustvovali ostali francuski visoki zvaničnici i porodice žrtava, kao i stotine povređenih u najgorem terorističkom napadu u Francuskoj.

Francuski predsednik je u svom govoru naglasio važnost jedinstva, ističući da se Francuska nikada neće predati strahu niti mržnji. Međutim, obećao je da će da porazi Islamsku državu koja je, kako je naveo, delovala u ime bolesnih motiva i izneverila svog Boga.

Oland je ove nedelje okončao diplomatsku turneju, u okviru koje je pokušao da podstakne formiranje snažnije međunarodne koalicije za borbu protiv Islamske države.

XS
SM
MD
LG