Linkovi

Srpski paraolimpijci ispraćeni u Rio


Srpski paraolimpijski tim, koji će predstavljati zemlju na Igrama u Rio de Žaneiru, dobio je zastavu od predsednika Tomislava Nikolića. (Foto FONET)
Srpski paraolimpijski tim, koji će predstavljati zemlju na Igrama u Rio de Žaneiru, dobio je zastavu od predsednika Tomislava Nikolića. (Foto FONET)

Paraolimpijskom timu Srbije, koji odlazi na igre u Rio De Žaneiro, priređen je danas svečani ispraćaj u Skupštini Srbije, a tom prilikom potpisan je i ugovor sa Apartinskom pivarom, koja će pružati podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije u pripremama za naredne igre u Tokiju 2020-te.

Reprezentativcima Srbije koji odlaze u Rio de Žaneiro na Para-olimpijske igre priređen je danas je u Skupštini svečani ispraćaj. U Brazil putuje 16 sportista koji će se takmičiti u četiri discipline – stonom tenisu, atletici, streljaštvu i dizanju tegova, a ministar sporta Vanja Udovčić se na ispraćaju zahvalio paraolimpijcima što su svojim rezultatima pokazali da granice u sportskim uspesima ne postoje:

"Vi već sada jeste šampioni i pobednici, jer predstavljati rekordnu grupu ljudi koji odlaze na Paraolimpijske igre, predstavljati rekordnu grupu šampiona koji će predstavljati Srbiju, samo po sebi je ogromna činjenica."

Osvajačica srebrnih medalja iz iz Pekinga i Londona, stonoteniserka Borislava Perić Ranković, je podsetila da je na prethodnim Paraolimpijskim igrama postignut istorijski uspeh – u London je otišlo 13 sportista koji su osvojili dve zlatne i tri srebrne medalje, i postigli tri svetska rekorda:

"Kada se uzme u obzir koliko je naših sportista učestvovalo na tim igrama, broj osvojenih medalja i oborenih rekorda, Srbija je među najuspešnijima zemljama sveta na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Sve to, kao i predivan uspeh naših kolega olimpijaca u Brazilu postavlja pred nas veliki izazov da još jednom pobedimo sebe i sve oko nas."

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport je poželeo paraolimpijskom timu da postigne isti uspeh kao reprezentativci Srbije na Olimpijskim igrama i da udvostruče broj medalja.

Na svečanosti je potpisan i ugovor o partnerstvu sa Apatinskom pivarom, koja će Paraolimpijskom komitetu Srbije pružati aktivnu podršku u pripremama u naredne četiri godine, do sledećih Igara u Tokiju.

XS
SM
MD
LG