Linkovi

Dvoje dece ubijeno u izraelskom napadu


An Indian Muslim worker applies colors on Kalavas (sacred threads) in Ajmer in the Indian state of Rajasthan.
An Indian Muslim worker applies colors on Kalavas (sacred threads) in Ajmer in the Indian state of Rajasthan.

Jedan desetogodišnji dečak i njegova šestogodišnja sestra poginuli su danas posle izraelskog bombardovanja Gaze koju kontroliše Hamas.

Izraelska vojska saopštila je da je u znak odmazde pokrenula napade na kampove za obuku ekstremista Hamasa nakon što su četiri rakete pale na otvorenu oblast na jugu Izraela, kasno sinoć. Zvaničnici su naveli da tom prilikom niko nije povređen.

Deca su umrla nakon što su delovi projektila udarili u njihovu kuću u blizini jednog od kampa za obuku. Jasin Abu Kousa, umro je na licu mesta, a njegova sestra Isra, kasnije u bolnici, saopštio je portparol ministarstva zdravlja u Gazi, Ašraf al Kidra.

To su prve žrtve vazdušnih napada od oktobra.

Portparol izraelske vojske Peter Lerner izjavio je da ekstremisti koriste raketne napade kao pretnju bezbednosti građana južnog Izraela i da će vojska nastaviti da deluje kako bi zaštitila od onih koji prete nevinim životima i suverenitetu Izraela.

Raketni napadi u Gazi pojačani su znatno 2014. kada je u izraelskim vazdušnim napadima ubijeno više od 2 hiljade Palestinaca, većinom civila. Palestinske snage usmrtile su 67 izraelskih vojnika i 6 civila.

XS
SM
MD
LG