Linkovi

Zvezda kriketa predvodi protest


Imran Kan pred početak današnje protestne vožnje od islamabada do Južnog Vaziristana
Imran Kan pred početak današnje protestne vožnje od islamabada do Južnog Vaziristana

Novopečeni političar Imran Kan, lider stranke "Pokret za pravdu" poveo konvoj protiv napada američkih bespilotnih letelica u Pakistanu

Stotine aktivista pridružile su se pakistanskoj zvezdi kriketa i novopečenom političaru Imranu Kanu, koji je pokrenuo takozvani konvoj u znak protesta zbog napada američkim bespilotnim letelicama.

Kan i njegova stranka "Pokret za pravdu", zajedno sa zapadnim i lokalnim aktivistima, započeli su vožnju u Islamabadu, uputivši se ka plemenskoj oblasti Južni Vaziristan, duž granice sa Avganistanom, gde su napadi američkih bespilotnih letelica najučestaliji.

U konvoju se nalazi i novinar Glasa Amerike Ajaz Gul koji kaže da su demonstranti izrazili svoja anti-američka osećanja, uzvikujući slogane i osuđujući SAD.

Portparol pakistanskog Talibana juče je rekao da ta grupa neće obezbeđivati konvoj i označio Kana kao čoveka pod uticajem zapada, koji nije posvećen religiji.

Kan je odbacio zabrinutosti povodom mogućeg napada Talibana ili nekih drugih islamskih ekstremista, ali kako javlja dopisnik Glasa Amerike, vođa protesta putuje u blindiranom vozilu i deluje zabrinuto za svoju bezbednost. Naš dopisnik takođe navodi da je u konvoju na početku bilo manje od 200 vozila, ali da je ta cifra već sada blizu 500.
XS
SM
MD
LG