Linkovi

Pakistan: 42 žrtve napada


Poprište terorističkog napada nadomak Pešavara u Pakistanu
Poprište terorističkog napada nadomak Pešavara u Pakistanu

U napadima širom Pakistana stradale 42 osobe.

U višestrukim bombaškim napadima ubijena je danas širom Pakistana 41 osoba, istog dana kada je britanski premijer Dejvid Kameron posetio glavni grad Islamabad, obećavši da će pomoći u borbi protiv terorizma i raditi na uspostavljanju mira u susednom Avganistanu.

U najsmrtonosnijem napadu, bombaš samoubica je ciljao na oblast u blizini jedne šiitske džamije u jugozapadnom gradu Kveta, usmrtivši 30 ljudi i ranivši preko 60.

Ranije danas bomba postavljena u automobil eksplodirala je u blizini jednog bezbednosnog konvoja u severozapadnom gradu Pešavaru, usmrtivši bar 17 i ranivši desetine ljudi. Policija je saopštila da su žrtve uglavnom civili, jer je bomba eksplodirala na prepunoj tržnici, oštetivši mnoge radnje i vozila.

U plemenskoj oblasti Severni Vaziristan u eksploziji bombe kraj puta poginula su u jednom konvoju četvorica vojnika. Niko nije preuzeo odgovornost za bilo koji od ovih napada.

Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao pakistanskom premijeru Navazu Šarifu da su neprijatelji Pakistana neprijatelji Britanije i da će se dve zemlje skupa boriti „protiv ekstremizma i terorizma.“

On je takodje ukazao da Avganistan i Pakistan imaju zajednički interes u obezbedjenju medjusobne stabilnosti i prosperiteta.
XS
SM
MD
LG