Linkovi

Lider pakistanskih ekstremista nudi pomoć SAD


Hafiz Mohamed Said
Hafiz Mohamed Said

Hafiz Mohamed Said, osnivač ekstremističke grupe Laškar–i-Taiba sa sedištem u Pakistanu nudi pomoć SAD nakon oluje.

Lider pakistanskih ekstremista za čiju glavu je obećana nagrada u vrednosti od 10 miliona dolara ponudio je humanitarnu pomoć Amerikancima pogodjenim super olujom Sendi.
Hafiz Mohamed Said, osnivač ekstremističke grupe Laškar–i-Taiba sa sedištem u Pakistanu, sada predvodi humanitarnu organizaciju Džamat-ud-Dava. On kaže da je njegova organizacija spremna da pošalje volontere, lekare, hranu, medicinske zalihe i druge potrepštine ukoliko američka vlada to dozvoli.

Said je u istom saopštenju naveo da mu je, kao muslimanu, verska dužnost da pomogne Amerikancima nakon razorne oluje, iako su Sjedinjene Države ponudile nagradu za njegovu glavu.

Saidova humanitarna organizacija smatra se za paravan za grupu Laškar-i-Taiba, koja je zabranjena u Pakistanu. Vašington i Nju Delhi okrivljuju tu ekstremističku grupu za napade njenih komandosa koji su paralizovali indijski finansijski centar Mumbai 2008. i ubili 166 osoba.

Medjutim, Pakistanci priznaju pomenutu humanitarnu organizaciju zbog toga što im je pružila pomoć nakon razornog zemljotresa u Kašmiru 2005. i poplave 2010, inače najgore u toj zemlji tokom čitavog jednog veka.
XS
SM
MD
LG