Linkovi

Identifikovani napadači na mladu aktivistkinju


PAKISTAN-GIRL/
PAKISTAN-GIRL/

Dok pakistanske vlasti tragaju za napadačima na 14-ogodišnju aktivistkinju, na severozapadu zemlje izvedeni novi napadi bespilotnim letelicama

Pakistanski zvaničnici su saopštili da je u napadu američke bespilotne letelice na severozapadu zemlje, poginulo najmanje 16 osumnjičenih ekstremista.

Navodi se da su rakete ispaljene na ekstremiste lojalne Hafizu Gulu Bahaduritu u kompleksu kuća na plemenskom području Orakzaj, koje se graniči sa Severnim Vaziristanom.

Istovremeno, pakistanska devojčica koju je pripadnik Talibana ranio iz pištolja jer govori protiv Talibana, prebačena je u vojnu bolnicu.

Zvaničnici pakistanske vojske su izjavili da je 14-ogodišnja Malala Jusufzai prebačena iz Pešavara u Ravalpindi, blizu prestonice Islamabada. Lekari kažu da je Malala i dalje u kritičnom stanju i da su šanse za oporavak 70 odsto.

U međuvremenu, borci za ženska prava u Pakistanu održavaju marševe i molive u znak podrške ranjenoj tinejdžerki. Pakistanski zvaničnici su saopštili da su njeni napadači identifikovani i da je raspisana nagrada od 100 hiljada dolara za informaciju koja bi dovela do njihovog hapšenja.
XS
SM
MD
LG