Linkovi

Uhapšeni napadači na Malalu Jusufzai


Malala Jusufzai ranjena je u napadu Talibana 9. oktobra 2012.
Malala Jusufzai ranjena je u napadu Talibana 9. oktobra 2012.

Uhapšeno je nekoliko osumnjičenih za napad na 14-godišnju devojčicu, koja je dobila međunarodno priznanje zbog svedočenja o zločinima Talibana.

Pakistanska policija uhapsila je nekoliko osumnjičenih za napad na 14-godišnju Malalu Jusufzai koja je dobila međunarodno priznanje zbog beleženja zločina, koje su počinili pripadnici Talibana.

Zvaničnici su saopštili da su se hapšenja dogodila u dolini Svat, na severozapadu zemlje, gde su pnaoružani pripadnici Talibana ranili Malalu Juzufzai u glavu i vrat, dok je izlazila iz škole. Nisu saopšteno više detalja o hapšenjima.

Ranije danas, portparol pakistanske vojske izjavio je da je stanje devojčice zadovoljavajuće. General Asim Salem Bajva rekao je da će narednih nekoliko dana biti kritični za oporavak Malale Jusufzai, koja nije svesna i priključena je na aparate za disanje.

Portparol Talibana u dolini Svat izjavio je da su lideri grupe odlučili pre nekoliko meseci da ubiju Jusufzai i da su za to odredili napadača. Pakistanci su u džamijama širom zemlje danas molili za oporavak 14-godišnjakinje.
XS
SM
MD
LG