Linkovi

Mušaraf prebačen u vojnu bolnicu


Former Pakistani President Pervez Musharaf salutes as he arrives to speak on Pakistan's security situation at Chatham House in central London, February 15, 2010. REUTERS/Andrew Winning (BRITAIN - Tags: POLITICS CONFLICT MILITARY) - RTR2AAZE

Bivši predsednik Pakistana, zbog srčanih problema tokom vožnje ka sudnici, treći put je propustio pojavljivanje pred sudom gde mu se sudi za izdaju.

Bivšem pakistanskom lideru Pervezu Mušarafu pozlilo je na putu ka sudnici i hitno je prebačen u vojnu bolnicu, što je treći put da propušta pojavljivanje pred sudom gde mu se sudi za izdaju. Policija je saopštila da je Mušaraf zbog srčanih problema za vreme vožnje prebačen na Kardiološki institut oružanih snaga u obližnjem Ravalpindiju.

Mušaraf je prethodno propustio dva pojavljivanja pred sudom – 24. decembra i 1. januara – zbog eksploziva koji je pronadjen na putu od njegove kuće do suda u Islamabadu.

Ranije danas, jedan od Mušarafovih advokata izašao je iz suda žaleći se da je izložen maltretiranju od strane vlade. Anvar Mansur rekao je da ne može da spava zbog različitih smetnji koje se noću dešavaju ispred njegove kuće, dok se drugi Mušarafov advokat žalio da mu je prećeno.

U sredu, policija je saopštila da je demontirala improvizovanu bombu pronadjenu u blizini Mušarafove kuće. Njegov pravni tim saopštio je da je to razlog što se nije pojavio pre sudom. Generalu Mušarafu sudi se zbog uvodjenja vanrednog stanja 2007. - godinu dana pre nego što je podneo ostavku.
XS
SM
MD
LG