Linkovi

Pakistan: Privedeno više od 200 osoba


Dete povređeno u napadu u Lahoreu

Pakistanske vlasti privele su više od 200 osumnjičenih islamskih ekstremista, posle samoubilačkog napada u Lahoreu u kojem su poginule najmanje 72 osobe, među kojima mnogi hrišćani koji su slavili Uskrs.

Napad je izveden u prepunom parku u prestonici najmnogoljudnije pokrajine Pendžab. Među žrtvama je 29 dece, dok je više od 300 ljudi povređeno.

Pokrajinski ministar pravde Rana Sanaulah rekao je novinarima da su policija i specijalne anti-terorističke jedinice, predvođene obaveštajnim agentima, izvele niz racija širom Pendžaba i priveli više od 5 hiljada ljudi.

U pritvoru se i dalje nalazi 216 osoba, koje su zadržane zbog dodatne istrage, rekao je Sanaulah i dodao da će akcija biti nastavljena dok se ne privedu pravdi odgovorni za krvoproliće u Lahoreu.

Portparol pakistanske vojske, Asim Badžva, je na odvojenoj konferenciji za novinare rekao da obaveštajne agencije, zajedno sa redovnim i paravojnim snagama, sprovode operaciju protiv “terorističkih ćelija” u nekoliko gradova u Pendžabu.

Odgovornost za napad preuzela je frakcija pakistanskog Talibana, Džamat ul Ahrar, koja je saopštila da su hrišćani bili namerna meta i zapretila novim napadima.

XS
SM
MD
LG