Linkovi

Hapšenja u Pakistanu


Memorijal žrtvama masakra u Pešavaru
Memorijal žrtvama masakra u Pešavaru

Pakistanske vlasti uhapsile su nekoliko osoba zbog umešanosti u prošlonedeljni masakr u jednoj školi, tokom kojeg je ubijeno gotovo 150 učenika i nastavnika

Ministar unutrašnjih poslova ustvrdio je da su uhapšeni pomogli u organizovanju brutalnog, višesatnog napada na školu pod vojnom upravom u Pešavaru.

Pakistanski ministar unutrašnjih poslova Čaudri Nisar Ali Kan takođe je rekao da vlada poseduje informacije da teroristi planiraju novi napad posle prošlonedeljnog krvoprolića u jednoj vojnoj školi.

Posle ovog incidenta, vešanja, kao i zbog sprovedenih vojnih operacija u toj oblasti, dobili smo obaveštajne podatke iz svih delova zemlje da ekstremisti pripremaju još jedan brutalan i nehuman protivnapad.“

Kanovo upozorenje usledilo dok su stotine Pakistanaca na skupovima širom zemlje protestovali zbog masakra u vojnoj školi u Pešavaru u kojem je ubijeno 148 osoba, uglavnom dece.

Kan nije izneo dodatne detalje, ali je rekao da čitava zemlja treba da bude u pripravnosti. Taliban je preuzeo odgovornost za pomenuti napad, nazvavši ga osvetom zbog ofanzive pakistanske vojske protiv pobunjenika.

XS
SM
MD
LG