Linkovi

Napad na vojnu bazu u Pakistanu


Povređeni u napadu na vojnu bazu u Pakistanu
Povređeni u napadu na vojnu bazu u Pakistanu

Ekstremisti Talibana napali su vazdušnu bazu na severozapadu Pakistana i tom prilikom poginulo je najmanje 29 osoba, dok je više njih povređeno.

Portparol vojske, general Asim Bajav izjavio je da su ekstremisti nosili paravojne uniforme kada su ušli u stambeno naselje u bazi Badhaber u blizini Pešavara, u dve grupe.

Jedna od grupa upala je u džamiju u kojoj je osoblje baze bilo na jutarnjoj molitvi, rekao je on, dodajući da je u tom napadu ubijeno 16 osoba. Druga grupa ekstremista napala je drugi deo naselja i u tom napadu je ubijeno nekoliko osoba.

Bajva je rekao da su u brzoj reakciji, snage u bazi savladale napadače usmrtvši 13 ekstremista. Portparol je takođe naveo da su jedan oficir i petorica pripadnika obezbeđenja ubijeni u razmeni vatre, dok je 29 osoba, većinom vojnika, ranjeno.

General Bajva je rekao da se pretpostavlja da je teroristički napad planiran u Avganistanu i da su napadači stigli preko granice. Portparol pakistanskog Talibana Mohamad Kurasani izjavio je da su bombaši samoubice izveli napad na bazu, da su okružili desetine pripadnika vojnog osoblja i da su usmrtili većinu njih.

XS
SM
MD
LG