Linkovi

10 žrtava napada u Pakistanu


Ambulantna kola prevoze strane turiste ubijene u terorističkom napadu u Pakistanu, 23. juni, 2013.
Ambulantna kola prevoze strane turiste ubijene u terorističkom napadu u Pakistanu, 23. juni, 2013.

Ministar unutrašnjih poslova Pakistana, Čaudri Nisar Ali Kan, saopštio je da su u današnjem napadu poginuli šest Ukrajinaca i tri Kineza.

U napadu ekstremista na severu Pakistana poginuli su devet stranih alpinista i njihov pakistanski vodič u logoru u podnožju jedne od najviših planina na svetu. Ministar unutrašnjih poslova Čaudri Nisar Ali Kan, saopštio je da su u današnjem napadu poginuli šest Ukrajinaca i tri Kineza.

Prethodno je saopšteno da je među žrtvama i jedan Rus. Ministar je takođe rekao da je kineski alpinista iz iste grupe uspeo da pobegne i da je kasnije spasen vojnim helikopterom. Kan je rekao da je drugi pakistanski vodič takođe preživeo. Vlasti kažu da su napadači napali grupu alpinista u logoru u podnožju planine Nanga Parbat, u obično mirnom delu Himalaja.

Odgovornost za napad je preuzeo pakistanski Taliban u ime svoje frakcije Džundul Hafsa. Saopšteno je da je napad osveta za ubistvo zamenika talibanskog lidera američkom bespilotnom letelicom u maju. Pakistanske vlasti su odmah na poprište napada uputile policiju i helikoptere. Pristup na celo područje je zatvoren, a policija saslušava vodiča koji je preživeo napad.
XS
SM
MD
LG