Linkovi

Taliban odgovoran za opsadu aerodroma


Dim iznad međunarodnog aerodroma Džinah u Karačiju nakon sukoba ekstremista i bezbednosnih snaga
Dim iznad međunarodnog aerodroma Džinah u Karačiju nakon sukoba ekstremista i bezbednosnih snaga

Teško naoružani ekstremisti upali su u najprometniji aerodrom u Pakistanu, nakon čega je usledio petosatni oružani obračun sa policijom i vojnicima koji je okončan rano jutros

Pokret Taliban u Pakistanu preuzeo je odgovornost za opsadu najprometnijeg pakistanskog aerodroma, u kojoj je poginulo 28 osoba, među kojima 10 napadača.

Teško naoružani ekstremisti upali su u stari terminal međunarodnog aerodroma Džinah u Karačiju, nakon čega je uslijedio petosatni oružani obračun sa policijom i vojnicima koji je okončan rano jutros.

Napadači, od kojih su pojedini nosili vojne uniforme, počeli su da pucaju po ulasku u objekat koji se uglavnom koristi za teretne i čarter letove. Neki su poginuli tokom sukoba sa policijom, dok su pojedini aktivirali samoubilačke prsluke. U napadu je poginulo nekoliko pripadnika bezbjednosnih snaga i četiri radnika na aerodromu.

Vojska je saopštila da je operacija protiv ekstremista okončana u ranim jutarnjim satima. Portparol pakistanskog Talibana rekao je da je napad osveta za nedavne vojne udare na utočišta ekstremista duž granice sa Avganistanom. Premijer Navaz Šarif osudio je napad.
XS
SM
MD
LG