Linkovi

Ostaci aviona nisu nadjeni na novoj lokaciji


Malezijske vlasti saopštile su da ostaci nestalog aviona nisu pronadjeni na lokaciji gde je sada usmerena potraga, oko 1,800 kilometara zapadno od Perta.

Malezijski ministar odbrane Hišamudin Husein saopštio je da nikakvi ostaci nestalog aviona "Malezija Erlajnsa" nisu pronađeni na novoj lokaciji, gde je obavljena potraga, oko 1.800 kilometara zapadno od australijskog grada Perta.

Husein je na konferenciji za novinare saopštio da se sastao sa nekim od rođaka putnika aviona, ali nije mogao da im pruži nove informacije o objektima, koji su uočeni kako plutaju na površini mora u tom delu Indijskog okeana.

Australijski avion za posmatranje "Orion" snimio je fotografije objekata, i one se trenutno analiziraju. Jedan patrolni brod kineske pomorske uprave nalazi se u tom području i trebalo bi danas da stigne do primećenih objekata.

Malezija je takodje dobila nove satelitske snimke tajlandskih i japanskih vlasti koje pokazuju moguće nove objekte na staroj lokaciji gde je obavljena potraga. Nije precizirano kada su fotografije snimljene.
XS
SM
MD
LG