Linkovi

Osnivač "Rusije danas" nađen mrtav u Vašingtonu


Mihail Lesin
Mihail Lesin

Američke i ruske vlasti pokušavaju da utvrde uzrok smrti 57-godišnjeg Mihaila Lesina, servis RT-ja na engleskom jeziku objavio je da je Lesin preminuo od posledica srčanog udara...

Ruski medijski magnat i bivši savetnik predsednika Rusije Vladimira Putina pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Vašingtonu.

Američke i ruske vlasti pokušavaju da utvrde uzrok smrti 57-godišnjeg Mihaila Lesina, nekadašnjeg ministra u vladi Rusije i osnivača međunarodne medijske firme RT, prethodno poznate kao "Rusija danas".

Predsednik Putin izrazio je žaljenje zbog Lesinove smrti, poručivši da je on dao ogroman doprinos "masovnim medijima u modernoj Rusiji".

Servis RT-ja na engleskom jeziku objavio je da je Lesin preminuo od posledica srčanog udara, a ambasada Rusije u Vašingtonu potvrdila je nejgov indentitet.

Lesin je služio kao ministar informisanja od 1999. do 2004, godine, abio je savetnik predsednika za medije od 2004. do 2009. Takođe je imao visok položaj u najvećoj ruskoj medijskoj holding ko0mpaniji Gazprom-Media, od 2013. do 2014.

Vašingtonska policija odbila je da objavi bilo kakve detalje, osim da istražuje smrt muškarca u hotelskoj sobi u popularnom kraju američke prestonice.

XS
SM
MD
LG