Linkovi

Saopštene nominacije za Oskare


Glumac Kris Hemsvort i predsednica Američke filmske akademije Čeril Bun objavljuju imena kandidata za Oskare, 16. januara 2014.
Glumac Kris Hemsvort i predsednica Američke filmske akademije Čeril Bun objavljuju imena kandidata za Oskare, 16. januara 2014.

Filmovi “Američka prevara” i “Gravitacija” osvojili su najviše nominacija za ovogodišnje filmske nagrade Oskar. Dobitnici nominacija objavljeni su jutros u Los Andjelesu.

Kriminalistička priča “Američka prevara” i drama u svemiru “Gravitacija”
vode u trci za Oskare sa po deset nominacija.

To su samo dva od ukupno devet ostvarenja nominovanih za najbolji film, medju kojima su: “Kapetan Filips”, “Klub kupaca Dalasa”, “Ona”, “Nebraska”, “Filomena”, “12 godina rob” i “Vuk sa Vol Strita”.

Dobitnik Zlatnog globusa Leonardo Dikaprio nominovan je za najboljeg glumca, kao i Kristijan Bejl, Brus Dern, Čuitel Edžiofor i Metju Mekonahej, koji ponovo slavi posle osvojenog Zlatnog globusa.

“Stigli su do najboljeg glumca i poslednje su pročitali moje ime, bilo je napeto. Drago mi je kako je naš film prošao”, izjavio je Mekonahej za TV mrežu ABC koja će i prenositi dodelu Oskara.

Njegov kolega iz filma “Dallas Buyers Club”, Džared Leto, osvojio je nominaciju za epizodnu ulogu.

Elen Dedženeris biće voditeljka ceremonije na kojoj će se pojaviti velike zvezde Holivuda nominovane za najbolju glumicu, uključujući: Kejt Blančet, Sandru Bulok, Džudi Denč, Ejmi Adams, i Meril Strip.

“Jedina medju njima koja nikada nije osvojila Oskara je Ejmi Adams. Njoj je ovo peta nominacija za Oskara. Biće to zanimljiva trka”, kaže Bronvin Barns, urednica časopisa “ENTERTAINMENT WEEKLY”

Kao i uvek, bilo je nekih iznenadjenja. “Batler” Li Denijelsa nije osvojio nijednu nominaciju, a Tom Henks i Robert Redford zaobidjeni su u nominacijama za najboljeg glumca. 86. dodela Oskara biće održana 2. marta.
XS
SM
MD
LG