Linkovi

Bili Kristal ponovo voditelj Oskara


Bili Kristal ponovo voditelj Oskara

Jedan od najomiljenijih i najiskusnijih voditelja dodele Oskara, Bili Kristal, prihvatio je poziv da se po deveti put oproba u toj ulozi.

63-godišnji komičar rekao je u poruci na Tviteru da će voditi ovogodišnje Oskare "kako bi mlada apotekarka prestala da mu traži ime kada dodje da pokupi svoje lekove na recept". U kasnijem, formalnijem saopštenju koje je izdala američka filmska Akademija, Kristal je izjavio da je oduševljen, dodajući da su se neki od najboljih trenutaka u njegovoj karijeri dogodili na pozornici Kodak teatra.

On je poslednji put bio voditelj ceremonije 2004. Inače, Kristal će zameniti Edija Marfija koji je prvobitno izabran za voditelja Oskara, ali se povukao iz solidarnosti sa svojoim prijateljem Bretom Retnerom, koji je trebalo da režira ceremoniju. Retner se povukao iz tog posla zbog kontroverze koju je izazvala njegova upotreba pežorativnog izraza za homoseksualce u jednom intervjuu povodom nove akcione komedije „Pljačka s vrha“. Umeto njega, reditelj Oskara će biti Brajan Grejzer.
XS
SM
MD
LG