Linkovi

Objavljene nominacije za Oskare


Glumica Monik i predsednik Akademije filmske umetnosti i nauke Tom Šerak saopštili su kandidate za Oskare 2011.

U Los Anđelesu su danas objavljena imena kandidata za ovogodišnje nagrade Američke filmske akademije.

Britanska drama „Kraljev govor“ i rimejk američkog vesterna "True Grit", odnosno "Čovek zvani hrabrost", predvode na 83. godišnjoj dodeli „Oskara“. "Kraljev govor (King's Speech) je nominovan u 12 kategorija, a "True Grit" je dobio čak 10 nominacija.

Naučno fantastični triler "Početak" (Inception) i drama "Društvena mreža" (The Social Network), film o društvenoj mreži Fejsbuk, dobili su po osam nominacija. Ta četiri filma će se takmičiti za Oskara u najprestižnijoj kategoriji za najbolji film. Ostvarenja Black Swan, The Fighter, The Kids Are All Right, 127 Hours, Toy Story 3 i Winter Bone, takodje su medju nominovanima za najbolji film.

Medju glumcima nominovanim za Oskare našli su se Kolin Firt, iz filma "Kralj govor", Džef Bridžiz iz "True Grit", Džesi Ajzenberg iz "Društvene mreže", te Džejms Franko, iz drame "127 sati". Pored ostalih, Anet Bening zvezda filma "The Kids Are All Right" i Natali Portman za rolu u filmu "Crni labud", nominovane su u kategoriji najbolje glumice.

Film "Društvena mreža" bio je prošlonedeljni veliki dobitnik na dodeli Zlatnih globusa, koji su poznati kao vesnici pobednika na prestižnijoj ceremoniji dodele Oskara...

XS
SM
MD
LG