Linkovi

Trampov bliski saradnik ne isključuje mogućnost saradnje sa Malerom


Rodžer Stoun obraća se novinarima po izlasku iz sudnice, 25. januar 2019.

Dugogodišnji prijatelj i savetnik predsednika Donalda Trampa, Rodžer Stoun, rekao je u nedelju da bi razmotrio mogućnost saradnje sa specijalnim tužiocem Robertom Malerom, koji istražuje mešanje Rusije u američke izbore.

Stoun, protiv kojeg je Maler u petak podigao optužnicu za laganje i uticaj na svedoke u vezi sa Trampovom kampanjom, rekao je televiziji ABC da bi o obimu saradnje sa Malerovom istragom "morao da odluči nakon što njegovi advokate održe određene razgovore".

Dodao je i da bi "svedočio pošteno, ako bi znao da su drugi ljudi u kampanji uradili nešto nezakonito", ali da sada ne zna nikoga ko je odgovoran za tako nešto

Stoun je uhapšen u svom domu na Floridi, a pušten je na slobodu uz kauciju od četvrt miliona dolara. Posle hapšenja je poručio da će se izjasniti da nije kriv i da veruje da je reč o politički motivisanoj istrazi.

Trampov dugogodišnji saradnik je naglasio i da neće svedočiti protiv predsednika.

U nedelju je rekao televiziji ABC da ako bi sarađivao sa Malerom, da "bi svedočio pošteno o bilo čemu, uključujući i o komunikaciji sa predsednikom".

"Istina je da smo razgovarali telefonom, ali je ta komunikacija bila politička i dobroćudna, i svakako nije bilo zavere sa Rusijom", tvrdio je Stoun i dodao da sa Trampom nikada nije razgovarao o saradnji sa Rusijom.

"Sve što sam uradio je ustavom zašitćena sloboda govora. U to sam bio angažovan - to se zove politka", istakao je Rodžer Stoun.

Stoun je šesti Trampov saradnik optužen za krivična dela u Malerovoj istrazi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG