Linkovi

Trampov bliski saradnik ne isključuje mogućnost saradnje sa Malerom


Rodžer Stoun obraća se novinarima po izlasku iz sudnice, 25. januar 2019.
Rodžer Stoun obraća se novinarima po izlasku iz sudnice, 25. januar 2019.

Dugogodišnji prijatelj i savetnik predsednika Donalda Trampa, Rodžer Stoun, rekao je u nedelju da bi razmotrio mogućnost saradnje sa specijalnim tužiocem Robertom Malerom, koji istražuje mešanje Rusije u američke izbore.

Stoun, protiv kojeg je Maler u petak podigao optužnicu za laganje i uticaj na svedoke u vezi sa Trampovom kampanjom, rekao je televiziji ABC da bi o obimu saradnje sa Malerovom istragom "morao da odluči nakon što njegovi advokate održe određene razgovore".

Dodao je i da bi "svedočio pošteno, ako bi znao da su drugi ljudi u kampanji uradili nešto nezakonito", ali da sada ne zna nikoga ko je odgovoran za tako nešto

Stoun je uhapšen u svom domu na Floridi, a pušten je na slobodu uz kauciju od četvrt miliona dolara. Posle hapšenja je poručio da će se izjasniti da nije kriv i da veruje da je reč o politički motivisanoj istrazi.

Trampov dugogodišnji saradnik je naglasio i da neće svedočiti protiv predsednika.

U nedelju je rekao televiziji ABC da ako bi sarađivao sa Malerom, da "bi svedočio pošteno o bilo čemu, uključujući i o komunikaciji sa predsednikom".

"Istina je da smo razgovarali telefonom, ali je ta komunikacija bila politička i dobroćudna, i svakako nije bilo zavere sa Rusijom", tvrdio je Stoun i dodao da sa Trampom nikada nije razgovarao o saradnji sa Rusijom.

"Sve što sam uradio je ustavom zašitćena sloboda govora. U to sam bio angažovan - to se zove politka", istakao je Rodžer Stoun.

Stoun je šesti Trampov saradnik optužen za krivična dela u Malerovoj istrazi.

XS
SM
MD
LG