Linkovi

Đoković za bronzu, Čavić četvrti


Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale olimpijskog turnira
Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale olimpijskog turnira

Srpski teniser je u polufinalu izgubio od Britanca Endija Marija, dok je najbolji plivač Srbije zauzeo četvrto mesto u disciplini 100 metara leptir

Srpski teniser Novak Djoković nije uspeo da se plasira u finale olimpijskog turnira, pošto je izgubio od Britanca Endija Marija sa 0:2 u setovima.

U prvom setu, koji je trajao 55 minuta, teniseri su bili potpuno izjednačeni do završnice koja je pripala domachem teniseru. U nastavku, Mari i Djoković su igrali "gem za gem". Posle 4:4, Mari je poveo sa 5:4, a Djoković je servirao za ostanak u meču. Servirao je odliccno i bilo je 5:5. Djoković je imao prednost od 40:30 na servis protivnika, ali je Mari zatim dobio tri naredna poena i poveo sa 6:5.

Mari će se u finalu sastati sa švajcarcem Rodžerom Federeom, koji je u polufinalu savladao Argentinca Huana Martina del Potra. Meč je trajao četiri sata i 26 minuta i ući će u anale svetskog tenisa kao najduži ikada odigran. U ženskoj konkurenciiji, u finalu će igrati američka teniserka Serena Vilijams i Ruskinja Marija Šarapova.

Najbolji plivač Srbije Milorad Čavić u međuvremenu je zauzeo četvrto mesto u disciplini 100 metara leptir na Olimpijskim igrama u Londonu. Čavić je posle prvih 50 metara imao prednost od 23 stotinke, ali su ga u završnici pretekli Amerikanac Majkl Felps koji je osvojio zlatnu medalju rezultatom 51 sekunda i 21 stotinka, Južnoafrikanac Čad le Klos i Rus Jevgenij Korotiškin. Čavić je preplivao 100 metara za 51 sekundu i 81 stotinku. Felps je u ovoj trci osvojio 21. olimpijsku medalju i 17. zlatnu.
XS
SM
MD
LG