Linkovi

Visoke ocene za London


Ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu
Ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu

Masa turista koja je nedostajala na početku Olimpijade, stigla je u punom broju u London tokom završne nedelje Igara

Londonske Olimpijske igre su završene, ali mnogi gosti iz inostranstva koriste priliku da u poslednjem trenutku, pre povratka kući, obiđu čuvene gradske znamenitosti. Kako gosti ocenjuju svoj boravak u Londonu?

Masa turista koja je nedostajala na početku Olimpijade, stigla je u punom broju u London tokom završne nedelje Igara. Mnogi od njih su koristili pauze u takmičenjima da razgledaju grad. Na molbu da ocene svoje olimpijsko letovanje, mnogi su gradu domaćinu dali visoke ocene. U blizini Bakingemske palate, kraljičine londonske rezidencije, Amerikanac Bil Grant, koji je došao u London sa porodicom, kaže da se divno proveo u britanskoj prestonici.

„Ljudi su fantastični. Cela nacija živi u olimpijskom nadmetanju i duhu. Divni su domaćini.“

U blizini Vestminsterske palate, poznatije kao Parlament, Endi Mendiola iz Guama, došao je sa prijateljima da se fotografiše. I on kaže da je boravak u Londonu nezaboravan.

Napravili su da sve bude veoma ugodno, bilo nam je lako da vidimo sve što smo hteli. A obezbeđenje je bilo dobro i sve je bilo vrlo bezbedno.“

Vim Bekers iz Belgije, koji je stigao u London na završni olimpijski vikend, kaže da se odmah uklopio u opšte oduševljenje.

„Savršeno je. Atmosfera je stvarno divna. Mnogo sveta. Nikada nismo bili ovde, pa sad pokušavamo da kombinujemo razgledanje grada sa Olimpijadom. Zaista je divno.“

Ipak, nisu svi zadovoljni. Mejerg Džerom iz Italije, kaže da mu dolazak na Olimpijadu neće ostati u lepom sećanju.

„Volim sport pa sam i došao iz Italije da vidim Olimpijadu, ali kad sam otišao na internet, nisam mogao da kupim kartu. Prilično sam se razočarao.“

Sve u svemu, većina navijača daje Londonu kao domaćinu Olimpijade visoke ocene i za organizaciju Igara i kao sjajnom odredištu za odmor.
XS
SM
MD
LG