Linkovi

Oluja "Denis" u Britaniji izazvala poplave, otkazala letove


Oluja "Denis" pogodila je Britaniju samo nedelju dana posle oluje "Kjara"

Druga snažna oluja u roku od nedelju dana pogodila je Veliku Britaniju i izazvala poplave i poremetila drumski, železnički i vazdušni saobraćaj.

Oluja "Denis" donela je jake vetrove i kišu samo nedelju dana posle oluje "Kjara" koja je uzrokovala velike poplave i ostavila hiljade ljudi bez struje.

Stanovnici Velsa morali su da budu evakuisani iz svojih kuća zbog velike količine vode koja je u njih prodrla. Agencija za zaštitu životne sredine izdala je rekordan broj upozorenja na poplave - 240 u Engleskoj, 70 u Velsu i 20 u Škotskoj.

"Borimo se sa poplavama i klizištima dok nastojimo da evakuišemo ljude iz njihovih kuća. Neke zajednice su odsečene, ali se trudimo da stignemo do svih", saopšteno je iz policije Južnog Velsa.

Aviokompanija Easy Jet upozorila je na "ozbiljan poremećaj rasporeda" letenja. Letovi sa aerodroma Getvik kod Londona su otkazivani, a raspored letenja je menjan i na aerodromu u Lutonu.

Na terenu je i vojska koja pomaže da se izgrade brane na severu Engleske, u Jorkširu, gde je prethodna oluja načinila veliku štetu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG