Linkovi

Spektakl na kraju Olimpijade u Riju


Spektakularna ceremonija na kraju Olimpijade u Riju
Spektakularna ceremonija na kraju Olimpijade u Riju

Zemlja domaćin Olimpijade Brazil i svet su se sinoć oprostili od prvih Olimpijskih igara ikada održanih u Latinskoj Americi. Bio je to 16-dnevni spektakl prepun brojnih neverovatnih momenata kao i ružnih i bizarnih epizoda koje su ponekad zasenjivale takmičenja.

Hiljade obožavalaca su izdržale jake vetrove i mestimičnu kišu da bi gledale ceremoniju zatvaranja Olimpijade na stadionu Marakana. Finale je bilo s jedne strane poslednja šansa da se slavi, a sa druge tranzicija ka letnjoj Olimpijadi 2020. koja će biti održana u Japanu.

Tokom jučerašnjeg finalnog dana održano je 12 takmičenja za zlatne medalje, uključujući finale muških timova u košarci. Američki tim je osvojio zlatnu medalju pošto je sa 96 prema 66 pobedio tim Srbije. To je treća uzastopna zlatna medalja za američki košarkaški tim.

Kevin Durant, igrač Voriorsa, postigao je trideset poena dok je Di Markus Kazns iz Sakramento Kingsa imao 13 poena i 15 skokova. Španija je porazila Australiju sa 89 prema 88 i osvojila bronzu.

Direktor američkog Olimpijskog komiteta Skot Blekmun je juče rekao da će plivač i dobitnik 12 medalja Rajan Lahti i njegova trojica kolega iz američkog tima, koji su lažno tvrdili da su bili opljačkani, biti suočeni sa disciplinskim merama i izrazio razočarenje njihovim ponašanjem.

XS
SM
MD
LG