Linkovi

Olga Danilović u prvom WTA finalu u karijeri


Olga Danilović na jednom od ranijih mečava na turniru u Moskvi (Foto: Moscow River Cup)
Olga Danilović na jednom od ranijih mečava na turniru u Moskvi (Foto: Moscow River Cup)

Mlada srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u finale turnira u Moskvi, pošto je u polufinalu, posle velike borbe, u tri seta, pobedila Beloruskinju Aleksandru Sasnovič - 6:2, 5:7, 7:5.

Za prvu WTA titulu u karijeri Olga će sutra igrati protiv Ruskinje Anastasije Potapove i biće to duel dve vršnjakinje rođene 2001. godine. Potapova je trenutno 204. teniserka sveta, ali je, kao i Danilovićevu, čeka veliki skok na WTA listi.

Olga je u današnji duel sa 49. igračicom sveta ušla izvanredno i u prvom setu je gotovo deklasirala protivnicu. Odlično je počela i drugi set, jer je povela sa 2:0, ali je neuporedivo iskusnija Beloruskinja našla način da se vrati i da izbori treći set.

U odlučujućem setu Danilovićeva je blistala. Napravila je dva brejka, povela sa 5:2 i servirala za meč, ali su tada nervoza i neiskustvo učinili svoje i Sasnovič je dobila tri gema zaredom i izjednačila na 5:5.

Za sedamnaestogodišnju teniserku to je mogao da bude udarac od kojeg ne može da se oporavi, ali je Olga tada pokazala za svoj uzrast neverovatnu mentalnu snagu.

U 11. gemu napala je servis protivnice i uspela je da napravi brejk. To joj je omogućilo da treći put servira za meč i, za razliku od prva dva puta, odigrala je besprekorno i obezbedila svoje prvo finale jednog WTA turnira.

Plasmanom u finale Danilovićeva je osvojila 180 poena i probila se među 130 najboljih teniserki sveta, a ukoliko trijumfuje u Moskvi biće blizu ulaska u 100 najboljih.

XS
SM
MD
LG