Linkovi

Održana prva sednica Ustavotvorne skupštine u Venecueli


Članovi Ustavotvorne skupštine u Venecueli na prvoj sednici
Članovi Ustavotvorne skupštine u Venecueli na prvoj sednici

Ustavotvornra skupština Venecuele održala je prvu sednicu u Karakasu u petak, uprkos protestima opozicije i međunarodnim osudama. Skup 545 delegata izabranih da izmene ustav Venecuele otvara mogućnost okršaja predsednika Nikolasa Madura i političke opozicije koja tvrdi da izbori u Venecueli nisu bili pravedni.

SAD neće priznati Ustavotvornu skupštinu Venecuele, saopštila je portparolka Stejt Departmenta Heder Nauert , dodajući da izbori nisu imali verodostojne strane posmatrače. Vašington smatra skupštinu “nelegitimnim proizvodom problematičnog procesa koji je stvorila Madurova diktatura kako bi nastavila svoj napad na demokratiju”, navela je Nauert.

Venecuelanske vlasti vratile su opozicionog lidera Antonija Ledezma u kućni pritvor pošto su ga u utorak odvele u zatvor, napisala je u petak na Tviteru njegova supruga.

Na video snimku na Tviteru vide se obaveštajni agenti kako izvlače Antonija Ledezmu i Leopolda Lopeza iz njihovih kuća i guraju u svoja vozila. Ledezma i Lopez bili su u kućnom pritvoru zbog prethodnih opozicionih aktivnosti.

XS
SM
MD
LG