Linkovi

Srbija kao prva u polufinale, za medalju sa Holandijom


Odbojkašice Srbije slave pobedu nad selekcijom Italije i plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Japanu (Foto: FIVB.com)
Odbojkašice Srbije slave pobedu nad selekcijom Italije i plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Japanu (Foto: FIVB.com)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nanela je prvi poraz selekciji Italije na Svetskom prvenstvu u Japanu - 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:23), u meču koji je odlučivao o plasmanu u grupi G i protivniku u polufinalu.

Izabranice Zorana Terzića tako su obezbedile prvo mesto, i u petak ujutro će za medalju igrati protiv selekcije Holandije, koja je u meču za plasman u grupi H, posle preokreta izgubila od Kine, zvaničnih olimpijskih šampionki - 3:1 (23:25, 25:13, 25:18, 25:17).

Biće to drugi put da Srbija i Holandija igraju na SP u Japanu, prvi put u poslednjem meču druge runde, vicešampionke Evrope bile su ubedljive protiv Maje Ognjenović i saigračica - 3:0, ali taj duel nije imao nikakav rezultatski značaj, a nije igrala ni najkorisnija igračića poslednjeg Evropskog prvenstva Tijana Bošković.

Polufinalani mečevi Srbija - Holandija i Kina - Italija igraju se u Jokohami, kao i finale i meč za treće mesto, koji su na programu u subotu, 20. oktobra.

XS
SM
MD
LG