Linkovi

Obama traži vozila koja ne idu na benzin


Predsednik Obama tokom posete leboratoriji "Argon"
Predsednik Obama tokom posete leboratoriji "Argon"

Američki predsednik tvrdi da je to jedini način da se prekine ciklus neprekidnog povećavanja cena goriva na pumpama

Američki predsednik Barak Obama kaže da jedini način da se prekine ciklus skakanja cena benzina jeste da "automobili i ostala vozila zauvek prestanu da koriste naftu".

Kako je rekao u svom redovnom subotnjem obraćanju naciji, Obama je upravo zato u svom govoru o stanju unije, prošlog meseca, zahtevao od Kongresa da osnuje Fond za energetsku bezbednost, koji bi se bavio istraživanjem novih tehnologija za proizvodnju vozila koja ne koriste benzinske motore.

Obama je dodao da bi prihodi od nafte i gasa sa javnih zemljišta mogli da osiguraju sredstva za istraživanje, tako da se deficit zemlje ne poveća "ni za cent".

Obama je svoje obraćanje naciji snimio u Nacionalnoj laboratoriji "Argon" bilzu Čikaga, koja je sporvela revolucionarnu studiju tehnologije za proizvodnju unapređenog akumulatora, koji smanjuje potrebu za naftom ili plinom u vozilima.

U odgovoru Republikanske stranke, predsedavajući Budžetskog odbora Predstavničkog doma Pol Rajan, koji je bio potpredsednički kandidat prošle godine, rekao je da Republikanci imaju plan kako da izbalansiraju federalni budžet u narednih 10 godina, smanjenjem troškova i bez podizanja poreza.
XS
SM
MD
LG