Linkovi

Obama: Neophodna integracija


Barak Obama pozira sa liderima centralno-američkih zemalja an forumu u San Hoseu u Kostariki
Barak Obama pozira sa liderima centralno-američkih zemalja an forumu u San Hoseu u Kostariki

Američki predsednik završava trodnevnu posetu Latinskoj Americi, tokom koje je posetio Meksiko i učestvovao na ekonomskom forumu u Kostariki

Američki predsednik Barak Obama rekao je da ekonomski sistemi zemalja na američkom kontinentu moraju da se integrišu ukoliko žele da se takmiče u svetu 21. veka.

Obama je na regionalnom ekonomskom forumu u Kostariki poručio da su zemljama zapadne hemisfere neophodni najbolji obrazovni i regulatorni sistemi i dodao da će nacije - ukoliko ne usklade svoje aktivnosti - zaostati za drugim regionima.

U svom redovnom subotnjem obraćanju naciji, Obama je rekao da Latinska Amerika predstavlja "izvanrednu priliku" za dobra radna mesta za srednju klasu u SAD.

Ekonomnski forum bio je poslednja stanica na trodnevnoj turneji predsednika Obame, tokom koje je posetio i Meksiko, gde je sa domaćinim razgovarao o imigracionoj reformi, bezbednosti granice i borbi protiv nezakonite trgovine drogom.

Obama je poručio da njgova adminsitracija naporno radi na smanjenju potražnje za ilegalnim narkoticima u SAD, ali da je taj proces spor. Tokom sinoćnje konferencije za novinare u San Hoseu, sa predsednicom Kostarike Laurom Činčilom, Obama je rekao da su SAD u poslednje četiri godine potrošile 30 milijardi dolara u borbi protiv droge.
XS
SM
MD
LG