Linkovi

Obama kritikuje Kongres


Američki predsednik tokom redovnog subotnjeg obraćanja naciji

Lider SAD pojačava pritisak na zakonodavce da učine više kako bi što više Amerikanaca vratili na posao

Posle jučerašnjeg negativnog izveštaja o stanju na tržištu rada u Sjedinjenim Državama, američki predsednik Barak Obama pojačava pritisak na zakonodavce u Kongresu da učine više kako bi se što više Amerikanaca vratilo na posao.

U svom redovnom obraćanju naciji subotom, Obama je - iz jedne fabrike u saveznoj državi Minesota - objasnio šta državni lideri treba da preduzmu u ovom trenutku, kako bi pomogli u otvaranju novih radnih mesta i doprineli ekonomskom rastu.

Obama je poručio da bi Kongres trebalo da se "baci na posao" i usvoji delove njegovog predloga zakona o zapošljavanju, kako bi se nastavnici, vatrogasci, policajci i građevinski radnici vratili na posao. On je dodao da se toliko ljudi muči i da sada nije vreme da - kako se izrazio - Kongres sedi na svojim rukama i igra se politike.

Obraćajući se radnicima u pomenutoj fabrici, američki predsednik je juče najavio novu inicijativu koja bi trebalo da olakša kopanijama da zaposle obučene vojne veterane i pozvao Kongres sa usvoji zakon kojim bi se osnovao takozvani Korpus za zapošljavanje veterana.
XS
SM
MD
LG