Linkovi

Obama za produženje olakšica


Predsednik Barak Obama govori u Beloj kući
Predsednik Barak Obama govori u Beloj kući

Američki predsednik je predložio jednogodišnje produženje važenja poreskih olakšica domaćinstvima sa prihodima do 250 hiljada dolara godišnje

Američki predsednik Barak Obama je zatražio od Kongresa da produži trajanje olakšica za američke porodice srednjeg staleža.

Obama je danas u Beloj kući predložio jednogodišnje produženje važenja poreskih olakšica uvedenih u vreme predsjednika Buša domaćinstvima sa prihodima do 250 hiljada dolara godišnje. Predsednik je rekao da povećanje poreza onima koji više zarađuju neće štetiti manjim firmama, istakavši da će se 97 odsto naći ispod praga od 250 hiljada dolara.

„Potrebna nam je politika koja će povećati i ojačati srednju klasu. Politika koja doprinosi otvaranju radnih mesta, zahvaljujući kojoj će obrazovanje i obuka biti pristupačniji, koja će podstaći firme da pokrenu i otvore radna mesta ovde u Sjedinjenim Državama. Zbog toga verujem da je vreme da se dozvoli da se najbogatijim Amerikancima - onim kao što sam ja - ukinu poreske olašice“, rekao je Obama.

Te poreske olakšice, koje je uveo republikanski predsednik Džordž Buš, treba da isteknu do kraja godine, ako im Kongres ne produži važnost. Republikanci tvrde da bi poreske olakšice trebalo produžiti svima, uključujući i bogate.
XS
SM
MD
LG