Linkovi

Kampanja uoči govora o stanju nacije


Predsednik Barak Obama
Predsednik Barak Obama

Američki predsednik Barak Obama boravio je danas u Finiksu u Arizoni, gde je govorio o seriji predloga koje planira da predstavi u svom redovnom godišnjem govoru o stanju nacije kasnije ovog meseca na Kapitol Hilu.

Obama se tokom današnjeg govora u jednoj srednjoj školi u Finiksu fokusirao na svoje planove da pomogne što većem broju građana SAD da kupe stan ili kuću, ali i o načinima da visoko obrazovanje bude pristupačnije.

Obama je juče posetio Detroit, srce američke automobilske industrije, gde je podsetio na odluku svoje administracije iz 2009. da pruži kredit u iznosu od više milijardi dolara kompanijama Krajsler i Dženeral Motors, koje su tada bile na ivici bankrostva, usled usporavanja globalne ekonomije.

Predsednik je istakao da je spasavanje automobilske industrije prošlog meseca zvanično okončano, a da su kompanije vratile svaki uloženi cent poreskim obveznicima. Cilj Obaminih govora je da se pokaže kontrast izmedju njega i republikanaca koji, posle novembarskih izbora, kontrolišu oba doma Kongresa.

XS
SM
MD
LG