Linkovi

Obama: Amerikanci glasali za akciju


Predsednik poručio je da su prioriteti njegove administracije otvaranje radnih mesta i ekonosmki rast

Američki predsednik Barak Obama rekao je u svom redovnom subotnjem obraćanju naciji da je američki narod na ovonedeljnim predsedničkim izborima poslao jasnu poruku.

Kako se izrazio, Amerikanci su "glasali za akciju, a ne političke razmirice". Predsednik je poručio je da su prioriteti njegove administracije otvaranje radnih mesta i ekonosmki rast, dodajući da neće prihvatiti nijedan pristup poboljšanja ekonomije koji nije uravnotežen.

Obama je rekao da odbija da traži od studenata, starijih osoba i srednje klase da otplate ceo dug, a da se od onih koji zarađuju više od 250 hiljada dolara godišnje ne traži da "izdvoje malo više za porez".

Predsednik Predstavničkog doma, republikancki kongresmen Džon Bejner je u odgovoru svoje stranke rekao da Kongres ne bi trebalo da podiže poreske stope, nego da radi na zatvaranju "rupa u poreskom zakonu".

Bejner, koji je takođe rekao da bi poreske stope trebalo sniziti i izmeniti programe socijalnog i zdravstvenog osiguranja za starije osobe, izrazio je nadu da će dve strane uspeti da postignu sporazum, koji Kongres može da prihvati.
XS
SM
MD
LG