Linkovi

Obama na konferenciji o sajber bezbednosti


Predsednik Obama govori na samitu Bele kuće o sajber-bezbednosti i zaštiti potrošača na univerzitetu Stenford u Kaliforniji, 13. februara 2015.

Predsednik Obama danas potpisuje uredbu čiji je cilj da podstakne privatne kompanije i organizacije da razmenjuju više informacija o pretnjama na internetu - sa vladom, kao i medjusobno.

Predsednik će to učiniti posle govora na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji, na konferenciji o bezbednosti u sajber prostoru i zaštiti potrošača, koju sponzoriše Bela kuća.

Obama je u svom izlaganju izmedju ostalog naglasio da federalna vlada ne može, niti bi Amerikanci želeli, da štiti sajber bezbednost svih privatnih mreža. On je dodao da bi, pošto značajni delovi infrastrukture nisu vlasništvo federalne vlade, ali su potencijalne mete napada, privatni sektor trebalo sam da preuzme veću ulogu u zaštiti sajber prostora.

Obamin potez usledio je posle niza napada na tehnološke sisteme vodećih američkih korporacija, uključujući Sony Pictures, Target, Home Depot, Ebay i JP Morgan Chase, kao i napad na tviter i Jutub naloge američke Centralne komande.

XS
SM
MD
LG