Linkovi

Obama na inauguracionoj molitvi


Predsednik Obama, prva dama Mišel Obama, potpredsednik Džo Bajden i njegova supruga Džil na predsedničkoj inauguralnoj molitvenoj službi u vašingtonskoj katedrali.

Američki predsednik Barak Obama je pre podne proveo na višekonfesionalnoj molitvenoj službi u vašingtonskoj Nacionalnoj katedrali.

Dan posle svečanog polaganja zakletve na drugi predsednički mandat i sinoćnjeg plesa sa suprugom Mišel, američki predsednik Barak Obama je pre podne proveo na višekonfesionalnoj molitvenoj službi u vašingtonskoj Nacionalnoj katedrali.

Obamu, potpredsednika Džozefa Bajdena i druge zvanice, dočekali su pesma u izvođenju Dečjeg hora Umetničkog udruženja i molitve koje su predvodili lideri različitih crkava i vera.

Služba je obuhvatila i molitve za sve američke lidere i najviše funkcionere.

Vašingtonska Nacionalna katedrala, stara 106 godina, je episkopalna crkva i u njoj se dugo održavaju službe povodom predsedničke inauguracije.

Početkom ovog meseca, katedrala je saopštila da će početi da obavlja i venčanja osoba istog pola, odnosno kombinaciju sklapanja građanskog braka prema lokalnom zakonu i crkvenog blagosiljanja.
XS
SM
MD
LG