Linkovi

Borba za Ohajo Obame i Romnija


Predsednik SAD Barak Obama
Predsednik SAD Barak Obama

Aktuelni predsednik i njegov rival na predstojećim izborima održali kampanjske skupove u strateški važnoj državi

Američki predsednik Barak Obama rekao je danas da je glavno pitanje predsedničkih izbora 2012. godine - otvaranje radnih mesta za pripadnike srednje klase, dok Mit Romni, kandidat Republikanske stranke, kritikuje predsednika što nije uspeo da oživi traljavu američku ekonomiju.

Njih dvojica su danas održali važne govore u saveznoj državi Ohajo. Obama je, na komunalnom koledžu u Ohaju, rekao da „zastoj u Vašingtonu između dva fundamentalno različita pogleda“ na smer kojim bi Amerika trebalo da krene, nanosi štetu pokušajima ponovnog oživljavanja ekonomije. On je istakao da su izbori u novembru prilika za Amerikance da prekinu taj zastoj.

Na svom kampanjskom nastupu u Sinsinatiju, Romni je optužio Obamu da otežava otvaranje novih radnih mesta.

On je objasnio da je „gotovo sve“ što je predsednik uradio, otežalo preduzetnicima da otvaraju nove poslovne firme. Romni je naglasio da su male firme pritisnute vladinim propisima.

Današnji nastupi u državi koja ima razvijenu tešku industriju, simbolišu njenu važnost i za Obamu i za Romnija na izborima u novembru. Proteklih godina nijedan predsednički kandidat nije došao u Belu kuću, a da nije pobedio u Ohaju.

Najnovija ispitivanja javnog mnjenja ukazuju da su Obama i Romni u ovom trenutku praktično potpuno izjednačeni.
XS
SM
MD
LG