Linkovi

Sastanak o borbi protiv Islamske države u Libiji


Libijske snage - saveznici vlade koju podržavaju UN u borbi protiv Islamske države u Sirtu u Libiji

Dok SAD pojačavaju svoju vojnu ulogu u Libiji, predsednik Barak Obama danas se sastaje sa najvišim vojnim i savetnicima za nacionalnu bezbednost, kako bi razmotrio borbu protiv Islamske države.

Obama će u Pentagonu razgovarati sa članovima Saveta za nacionalnu bezbednost dok SAD vrše nove vazdušne udare na uporište terorističke grupe - Sirt i okolinu tog grada, kako bi pružili podršku snagama lojalnim Vladi nacionalnog jedinstva, koju podržavaju Ujedinjene nacije.

Predsednik se obično sastaje sa članovima saveta u Beloj kući, ali se povremeno sastaju i na drugim lokacijama, kao što su Centralna obaveštajna agencija ili Stejt Department. Održavanjem današnjeg sastanka u Pentagonu, Obama je želeo a da istakne sveobuhvatni pristup svoje administracije borbi da se porazi Islamska država.

Vazdušna operacija u Libiji počela je ove nedelje a cilj je da se pomogne borbi vlade koju podržavaju UN da povrati Sirt od ID. Pentagon je ocenio da će operacija verovatno trajati nekoliko nedelja, pre nego meseci.

XS
SM
MD
LG