Linkovi

Obama razočaran zbog zakona o zapošljavanju


Obama razočaran zbog zakona o zapošljavanju
Obama razočaran zbog zakona o zapošljavanju

Američki predsednik Barak Obama pojačava pritisak na senatore da podrže njegov zakonski predlog o zapošljavanju pred glasanje u utorak, na kojem treba da se donese odluka da li voditi debatu o meri, koja će - kako se procenjuje - koštati 447 milijardi dolara.

Tokom svog redovnog subotnjeg obraćanja naciji, Obama je rekao da nema razloga da Kongres ne podrži zakonski predlog koji bi - kako tvrdi predsednik - vratio na posao desetine hiljada Amerikanaca. Govoreći iz fabrike automobila u Mičigenu, koja je sačuvala stotine radnih mesta zahvaljujući vladinom planu za pomoć autoindustriji, Obama je poručio da zemlja ne može da dozvoli da Kongres ne usvoji zakonski predlog koji će - kako on tvrdi - povratiti ekonomsku stabilnost srednjoj klasi.

U odgovoru Republikanske stranke, kongresmen iz Kalifornije Kevin Mekarti rekao je da stvaranje radnih mesta za Amerikance ne bi trebalo da bude vežba iz jednostranačkog spletkarenja, niti samopromocije. Mekarti, treći po rangu republikanac u Predstavničkom domu, kaže da planovi za otvaranje radnih mesta njegove stranke sadrže predloge sa kojim obe stranke mogu da se slože.

XS
SM
MD
LG