Linkovi

Obama: Partnerstvo za usvajanje budžeta


Obama: Partnerstvo za usvajanje budžeta

Američki predsednik Barak Obama pozvao je Kongres da sada, kada je nezaposlenost na najnižem nivou u poslednje dve godine i kada se otvara sve više radnih mesta, pomogne da se taj ekonomski momentum održi.

Tokom svog tradicionalnog obraćanja naciji, Obama je naglasio da isti dvostranački timski rad, koji je doveo do poreskih olakšica, treba da se nastavi, kako bi se postigao dogovor o novom federalnom budžetu.

Predsednik je rekao da je jedini način da njegova administracija i republikanci pronađu zajedničko rešenje jeste da zajedno sednu za sto i postignu dogovor o onome o čemu se ne slažu. Obama je poručio da i republikanci i demokrate moraju da rade zajedno da bi poveli zemlju održivim putem otvaranja novih radnih mesta.

U odgovoru republikanaca, članica Predstavničkog doma iz Tenesija Dajen Blek rekla je da dok predsednik Obama priča o tome kako država mora da živi sa onim sa čime raspolaže, njegov budžet predstavlja samo nastavak nekontrolisane vladine potrošnje. Predstavnica Kongresa kaže da zemlji treba novi pristup, koji uklanja prepreke za porast broja radnih mesta, koje je identifikovala kao višak regulative, oporezivanje i dug.

XS
SM
MD
LG