Linkovi

Obama i Bak u Mičigenu


Južnokorejski predsednik Li Mjung Bak i predsednik Obama tokom posete fabrici "Dženeral motorsa" u Orajonu u Mičigenu, 14. oktobar 2011.

Predsednik Barak Obama i južnokorejski predsednik Li Mjung Bak posetili su u petak Mičigen, sedištu američke automobilske industrije, gde su promovisali novi trgovinski sporazum koji je ove nedelje usvojio američki Kongres.

Dvojica lidera posetila su jednu od fabrika automobilske kompanije "Dženeral Motors". Ta fabrika u emestu Orajon proizvodi novi model automobila Ševrolet "Sonik" u koji se ugradjuju južnokorejski delovi. Bela Kuća saopštila je da je tokom spasavanja od bankrotstva Dženeral Motorsa pre dve godine, zajednički projekat sa Južnom Korejom spasio fabriku u Orajonu od zatvaranja i sačuvao 1750 radnih mesta.

Predsednik Obama je rekao da će sporazum koji je usvojio Kongres ove nedelje otvoriti južnokorejsko tržište za američke automobile i drugu robu, čime će biti sačuvano 70 hiljada radnih mesta i povećan američki izvoz za 11 milijardi dolara.

XS
SM
MD
LG