Linkovi

Obama otputovao u Južnoafričku republiku


Predsednik Obama i prva dama Amerike Mišel Obama mašu iz predsedničkog aviona pri odlasku iz Dakara u Senegalu, 28, 2013.

Predsednik Obama je danas otputovao iz Senegala nakon dvodnevne posete tokom koje se sastao sa predsednikom Makijem Salom

Predsednik Obama je na putu za Južnoafričku republiku, u nastavku svoje turneje tokom koje će posetiti tri afričke zemlje sa ciljem da se proširi američko angažovanje na tom kontinentu.

Predsednik Obama je danas otputovao iz Senegala nakon dvodnevne posete tokom koje se sastao sa predsednikom Makijem Salom i promovisao demokratiju i vladavinu zakona. Predsednik je takodje bio u emocionalnoj poseti ostrvu Gori, simbolu trgovine robljem u 18. veku.

Za sada nije poznato da li će tokom posete Južnoafričkoj republici predsednikj Obama obići i legendarnog borca protiv legendi aparthejda Nelsona Mandelu, koji je u kritičnom stanju u bolnici u Pretoriji. Funkcioneri Bele kuće su juče saopštili da će odluku o toj poseti odluku doneti Mandelina porodica.

Predsednik Obama planira da sutra poseti ostrvo Roben, zatvor u kojem je Mandela proveo 27 godina. Predsednik Obama je odao poštu bivšem južnoafričkom lideru nazvavši ga „herojem celog sveta“.
XS
SM
MD
LG