Linkovi

Nuland: Podrška dijalogu i reformama


Viktorija Nuland
Viktorija Nuland

Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland izjavila je juče da SAD podržavaju nastavak dijaloga Beograda i Prištine kao i ambiciozni plan reformi Vlade Srbije.

Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija istakla je da je sada ključan momenat za reforme u Srbiji. SAD pružaju podršku Srbiji u borbi protiv korupcije, sivoj ekonomiji, kao i reformama koje će u Srbiji dovesti do novih radnih mesta", navodi se u saopštenju izdatom posle sastanka pomoćnice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolića u Beogradu.

Nuland je ranije u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem rekla da je puna normalizacija odnosa Beograda i Prištine u dubokom interesu SAD, a Dačić da je "najveći mogući interes Srbije da pronađe zajednički imenitelj sa spoljnom politikom SAD".

Pre Beograda, Nuland je posetila Podgoricu, Tiranu i Prištinu, dok je danas boravila u Skoplju. Visoka predstavnica Stejt Diparmenta će tokom svoje evropske turneje takođe posetiti London i Brisel.

XS
SM
MD
LG