Linkovi

Novi sastanak vlasti i opozicije 9. avgusta na FPN


Glasanje na izborima u Srbiji (arhiva)

Drugi okrugli sto predstavnika vlasti i opozicije biće održan u petak, 9.
avgusta na Fakultetu političkih nauka (FPN), a tema je finansiranje izbornih kampanja, najavili su Fondacija za otvoreno društvo Srbija i FPN.


U pozivu sa navodi da će sastanak početi u 9 sati u delu koji će se voditi po Chatham House pravilu, bez prisustva medija, dok će za izjave medijima biti od 11:30.

Kako se navodi, razgovor će biće posvećen finansiranju izbornih kampanja, pre svega u domenu unapređenja kontrole tog segmenta izbora.

Posebna pažnja biće posvećena upotrebi javnih resursa u izbornim kampanjama, funkcionerske kampanje, javnosti finansiranja kampanja i kontroli.

U agendi skupa se navodi da će dijalog otvoriti dekan FPN Dragan Simić i izvršni direktor Fondacije Milan Antonijević, a potom će predstavnici CRTA, CeSID i Transparentnosti Srbija predstaviti ekspertske analize posvećene problematici finansiranja izbornih kampanja.

Okrugli sto će biti posvećen problemima koje je moguće adresirati u kratkom roku, dok će pregled problema za koje će rešenja biti tražena u postizbornom periodu biti predstavljen učesnicima kao predlog za raspravu u postizbornom periodu.

Fondacija i FPN naveli su da nakon održanog prvog okruglog stola čvrsto veruju da je dijalog moguć i da je vreme koje je preostalo do narednih izbora neophodno efikasno i efektivno iskoristiti u cilju pronalaženja rešenja za
unapređenje biračkog procesa.

FPN i Fondacija imaju u planu da organizuju seriju okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe najkasnije na proleće 2020. godine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG