Linkovi

Još dve žene optužile Trampa za nedolično ponašanje


Samer Zervos, bivša učesnica TV programa Šegrt
Samer Zervos, bivša učesnica TV programa Šegrt

Još dve žene izašle su u javnost sa tvrdnjama da je republikanski predsednički kandidat Donald Tramp načinio seksualne gestove protiv njihove volje. Učesnica Trampovog televizijskog programa “Šegrt” rekla je novinarima da ju je biznismen zgrabio i poljubio u hotelu gde je otišla da razgovaraju o potencijalnim poslovima. Samer Zervos učestvovala je u programu 2006.

U članku koji je danas objavio Vašington Post, Kristin Anderson je izjavila da joj je Tramp zavukao ruku pod suknju i dodirnuo genitalije ispod veša, u jednom noćnom klubu u Njujorku, početkom 1990-ih. 46-godišnja stanovnica Južne Kalifornije kaže da mu je odgurnula ruku i ustala sa kauča na kome je sedela ali da su ona i njeni prijatelji bili “zgadjeni” zbog incidenta koji je, prema njenim rečima, trajao manje od 30 sekundi.

Tramp je porekao sve optužbe na skupu u Grinsborou u Severnoj Karolini. “Napadaju me i blate, nemam predstavu ko su te žene”, rekao je Tramp i dodao da su tvrdnje “100 procentno izmišljene.”

Na istom skupu Tramp je kritikovao predsednika Obamu kao “nekompetentnog lidera” i obećao da će sprovesti ne samo istragu aktivnosti njegove demokratske rivalke Hilari Klinton u vezi sa njenim korišćenjem privatnog imejl servera, već će “istražiti i samu istragu tog slučaja”.

Američki predsednik Barak Obama oštro je kritikovao republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa govoreći na mitingu podrške Hilari Klinton u Ohaju. Dovodeći u pitanje Trampove tvrdnje da se zalaže za radničku klasu, Obama je postavio pitanje ko će poverovati u te tvrdnje kada u biografiji 70-godišnjeg Trampa “nema traga da se zalagao za podizanje minimalne nadnice, kolektivno pregovaranje ili investiranje u siromašne zajednice.” Naprotiv, Tramp je proveo veći deo života pokušavajući da uveri sve oko sebe da je deo globalne elite – istakao je Obama.

XS
SM
MD
LG