Linkovi

Pjongjang ponovo preti


Severnokorejci plešu u Pjongjangu

"Naše oružje je spremno i tačne koordinate unete su u nosače bojevih glava", poručeno je na severnokorejskoj državnoj televiziji.

Uprkos sve većim tenzijama na Korejskom poluostrvu, studenti u prestonici Severne Koreje Pjongjangu izašli su danas na ulice i zaplesali u tradicionalnoj narodnoj nošnji, obeležavajući prvu godišnjicu otkada je lider zemlje Kim Džong Un preuzeo najvišu partijsku funkciju.

Međutim, na nacionalnoj televiziji, prezenteri vesti uputili su nove pretnje ratom. "Naše oružje je spremno i tačne koordinate unete su u nosače bojevih glava. Kada budemo pritisli dugme, one će krenuti ka uporištima naših neprijatelja i pretvoriti ih u more plamena'', rekla je voditeljka dnevnika.

Sjedinjene Države i južnokorejske snage su i dalje u stanju visoke pripravnosti zbog moguće severnokorejske raketne probe. Ministarstvo odbrane Južne Koreje danas je saopštilo da je vojska spremna da presretne svaku eventualnu raketu. Seul smatra da bi lansiranje moglo da se odigra u ponedeljak, na rođendan osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga.
XS
SM
MD
LG