Linkovi

Njujork i Los Andjeles na meti piromana


Vatrogasci Los Andjelesa dolaze na mesto požara u Lorel Kenjonu, gde je piroman zapalio niz automobila.
Vatrogasci Los Andjelesa dolaze na mesto požara u Lorel Kenjonu, gde je piroman zapalio niz automobila.

Funkcioneri u Njujorku istražuju mogućnost postojanja anti-islamskih motiva u incidentima među kojima je napad Molotovljevim koktelom na jednu džamiju u Kvinsu .

Oni navode da je zapaljiva naprava u nedelju pogodila vrata zgrade Fondacije imama Al-Koeja, u vreme večere na kojoj je bilo osamdeset gostiju. Napad je deo niza sličnih incidenata, a zapaljiva naprava tog tipa bačena je i na prodavnicu robe široke potrošnje pre napada na džamiju. Policija je juče objavila video snimak napada i skicu napadača, ali još niko nije uhapšen. Funkcioneri države i grada Njujorka osudili su taj napad.

U medjuvremenu, policija u Los Anđelesu je juče uhapsila muškarca koji je podmetnuo više od 50 požara u kojima su uništeni automobili i kuće u vrednosti od najmanje dva miliona dolara.

Policija je saopštila da je 24-ogodišnjeg Harija Burkharta snimila bezbednosna kamera u blizini naselja u Los Anđelesu u kojem se dogodio ajveći broj paljevina. Gradske vlasti navode da je mogući motiv nedavno saslušanje Burkartove majke u vezi sa federalnom presudom za deportaciju. Bez obzira što je palikuća u zatvoru, policija savetuje građanima da i dalje budu oprezni, s obzirom da istraga nije završena.

XS
SM
MD
LG