Linkovi

Neredi na Trampovom skupu u Nju Meksiku


Demonstrant ispred kordona policije kod zgrade gde je republikanac Donald Tramp držao predizborni skup, Albukerki, 24. maj 2016.

Gnevni demonstranti sinoć su probili barikade i poremetili predizborni skup Donalda Trampa u Nju Meksiku.

Desetine policajaca, od kojih mnogi na konjima, upozoravali su demonstrante da se sklone sa trotoara ispred Konvencijskog centra u Albukerkiju, gde su Trampove pristalice u redu čekale da udju na skup.

Demonstranti su nosili transparente sa porukama „Tramp je fašista“, „Dovoljno smo čuli“, i palili majice i suvenire sa Trampovim sloganom „Učinićemo Ameriku ponovo velikom“. Neki su zapaljene predmete bacali na policiju. Demonstranti su, kako se navodi, takođe gradjali policajce kamenicama i flašama, a oštećena su i jedna od staklenih vrata Konvencijskog centra.

Nekoliko demonstranata je uspelo da udje na Trampov miting, gde su u više navrata prekidali govor milijardera iz sveta nekretnina. Obezbedjenje je neke od njih izbacilo iz zgrade dok je Tramp, posmatrajući sve to, komentarisao: “Ovo je baš uzbudljivo, zar ne?”

Sinoćnji skup bio je prva Trampova poseta Nju Meksiku, državi sa velikom hispanskom populacijom, čija guvernerka Suzana Martines je jedina američka guvernerka latinoameričkog porekla i predsednica Udruženja republikanskih guvernera. Martines nije prisustvovala tom skupu i za sada nije javno podržala nijednog predsedničkog kandidata.

XS
SM
MD
LG