Linkovi

Neredi na Trampovom skupu u Nju Meksiku


Demonstrant ispred kordona policije kod zgrade gde je republikanac Donald Tramp držao predizborni skup, Albukerki, 24. maj 2016.
Demonstrant ispred kordona policije kod zgrade gde je republikanac Donald Tramp držao predizborni skup, Albukerki, 24. maj 2016.

Gnevni demonstranti sinoć su probili barikade i poremetili predizborni skup Donalda Trampa u Nju Meksiku.

Desetine policajaca, od kojih mnogi na konjima, upozoravali su demonstrante da se sklone sa trotoara ispred Konvencijskog centra u Albukerkiju, gde su Trampove pristalice u redu čekale da udju na skup.

Demonstranti su nosili transparente sa porukama „Tramp je fašista“, „Dovoljno smo čuli“, i palili majice i suvenire sa Trampovim sloganom „Učinićemo Ameriku ponovo velikom“. Neki su zapaljene predmete bacali na policiju. Demonstranti su, kako se navodi, takođe gradjali policajce kamenicama i flašama, a oštećena su i jedna od staklenih vrata Konvencijskog centra.

Nekoliko demonstranata je uspelo da udje na Trampov miting, gde su u više navrata prekidali govor milijardera iz sveta nekretnina. Obezbedjenje je neke od njih izbacilo iz zgrade dok je Tramp, posmatrajući sve to, komentarisao: “Ovo je baš uzbudljivo, zar ne?”

Sinoćnji skup bio je prva Trampova poseta Nju Meksiku, državi sa velikom hispanskom populacijom, čija guvernerka Suzana Martines je jedina američka guvernerka latinoameričkog porekla i predsednica Udruženja republikanskih guvernera. Martines nije prisustvovala tom skupu i za sada nije javno podržala nijednog predsedničkog kandidata.

XS
SM
MD
LG