Linkovi

Nemirna noć u Milvokiju posle policijskog ubistva


Benzinska pumpa u plamenu za vreme protesta u Milvokiju

Jučerašnje ubistvo naoružanog čoveka u Milvokiju, u saveznoj državi Viskonsin, dovelo je do nasilne reakcije male grupe ljudi protekle noći u tom gradu na američkom srednjem zapadu.

Lokalni mediji prenose da je požar podmetnut u najmanje četiri poslovna objekta, posle suočavanja policije i - kako ih je lokalni "Milvoki Džornal Sentinel" opisao "gnevne mase".

Policija je objavila da su tri osobe privedene tokom noći, a jedan novinar koji je bio na licu mesta rekao je da su se za vreme sukoba policije i demonstranata čuli hici iz vaternog oružja.

Na fotografijama postavljenim na društvene medeije vide se policijska vozila sa razbijenim staklima.

Policija je saopštila da je čovek ubijen juče bio naoružan poluatomatskom puškom i da je počeo da beži, pošto su ga policajci zaustavili, ali nije navedeno zbog čega je zaustavljen. U izveštaju policije navodi se da su obojica muškaraca u zaustavljenom vozilu pokušala da pobegnu, ali je nejasno zbog čega je 24-godišnji policajac otvorio vatru.

Osumnjičeni, star 23-godine, koji je podlegao ranama na licu mesta, imao je nprema tvrdnjama policije "poduži dosije o hapšenjima".

Gradonačelnik Milvokija Tom Beret izjavio je da je ubijena osoba, čije ime još nije saopšteno, pogođena u grudi i ruku. Drugi osumnjičeni je priveden, javljaju lokalni mediji. Gradonačelnik Beret takođe je rekao da je policijac na sebi imao kameru.

XS
SM
MD
LG